+40 744 525 605 sorel.readu@gmail.com
Select Page

W. Timothy Gallwey, pionierul Coachingului modern, cel care a definit conceptul de Inner Game, după ce a fost Coach pentru mii de manageri, atleți de performanță sau antreprenori, ne recomandă una din tehnicile sale cele mai de succes, ca să-l citez ” the mother of all tools”!

Super-tool: STOP!

Tehnica STOP este utilizabilă aproape în orice situație în care vrem să pleluam controlul gândurilor și emoțiilor noastre, în situațiile în care vrem să ne schimbăm starea de spirit, să facem față situațiilor stresante, situațiilor în care nu vrem să ne lăsăm copleșiți de emoții sau de gânduri.

STOP este o tehnică simplă, care își propune exact ceea ce deducem și din numele său: să oprească șirul necontrolat al gândurilor și să permită conștientului  să preia hățurile.

Step back. Ia puțină distanță față de situația respectivă.

Think. Ce se întâmplă cu adevărat? Care este cauza reală a situației de stres pe care o resimți? Ce soluții de ieșire vezi posibile? Ce bariere de ieșire ai?

Organize. Pune-ți gândurile în ordine. Care ar fi un plan realist de acțiune?

Proceed. Acum că ai claritate atât a situației cât și a soluțiilor, îți rămâne un singur lucru de făcut: Acțiune!

Exercițiul este un super-tool tocmai pentru că e simplu de aplicat și pentru că are multiple întrebuințări. Fie că vrei să te oprești la finalul zilei pentru Cele 6 întrebări ale lui Marshall Goldsmith https://welcomechange.ro/2019/04/16/the-six-engaging-questions-of-marshall-goldsmith/ sau pentru o rutină diferită de a încheia ziua, fie înainte de a intra într-un meeting decisiv cu șeful tău sau cu un client decisiv, pentru a înlătura stresul și a avea mai multă claritate sau chiar înainte de a-ți lua copilul de la școală, pentru a-ți crea starea necesară unei conversații reale.

Oricând vrem să trecem de pe automat pe manual, și să preluam controlul, avem acest super-tool la îndemană!

Enjoy!